Parcours en locaties

Voor de KLM Urban Trail Almere op zondag 22 oktober 2023 wordt een supergaaf parcours ontwikkeld. Je kunt kiezen voor een korte route van ongeveer 5 à 6 km of een lange route van ongeveer 10 à 12 km. Vanaf de start ontdek je de binnenstad vol gezellige straten, pleinen, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. 

Stap voor stap maken we alle locaties bekend. Kom regelmatig terug op deze pagina om te zien welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

 

PARCOURSKAART

De start- en finishlocatie is op de Esplanade. De parcourskaart wordt later gemaakt.

De Kunstlinie

Kunstlinie is hét culturele hart van Almere en het grootste cultuurhuis van Flevoland. Lopend vanuit de binnenstad van Almere doemt het kenmerkende gebouw, ontworpen door de architecten van SANAA, op uit het Weerwater. Kunstlinie is het thuis van drie theaterzalen, een kunsthal, drie studio's en een restaurant. De vele foyers en binnenplaatsen maken het gebouw compleet. 

Impact Boulderhal

Bij Impact Boulderhal in Almere kan je op 7 verschillende niveau's boulderen. Zo is er voor zowel de beginner als ervaren boulderaar genoeg te oefenen en te trainen. Boulderen is een tak van de klimsport, afkomstig van het buiten klimmen op (lage) rotsblokken. Je klimt tot een hoogte van maximaal 4,5 meter en als je valt, val je op een dikke mat. 

Run2Day Almere

Door runners voor runners. Dat is het motto van Run2Day, dé hardloopspeciaalzaak in Almere. Iedereen kan hardlopen, daarom staat hun team van experts klaar om je te helpen jouw doelen te realiseren. 

Loop via het station door de Run2Day hardloopwinkel en tank even bij de drankpost om vervolgens via de achteruitgang de route te vervolgen. 

De Voetnoot

De Voetnoot is de culturele broedplaats midden in het centrum van Almere. De Voetnoot is de thuishaven van een grote groep professionals op het gebied van theater, kunst, muziek, ontwerp, nieuwe media, televisie, fotografie, muziek- en dansdocenten en bedrijven die de kunsten ondersteunen.

Heel veel creativiteit onder één dak.

VVV Almere

Kom langs bij VVV Almere in Almere Centrum en ontdek alles over Almere. Voor vragen en advies over Almere, routes, streekproducten en nog veel meer ben je hier aan het juiste adres.  Bij VVV Almere kun je diverse streekproducten aanschaffen, zoals jam, bier, wijn, mosterd en siroop. Daarnaast vind je hier leuke cadeautjes en souvenirs. Denk bijvoorbeeld aan Almere souvenirs, streekproducten en nog veel meer.

Bovendien is er ook een speciale Almere-lijn ontwikkeld. Zo koop je hier T-shirts, hoodies, bierglazen en nog meer. Als je zin hebt om te wandelen of te fietsen, biedt VVV Almere verschillende wandel- en fietsroutes aan. Deze routes hebben diverse thema's, zoals een architectuurroute of een natuurroute.

SportCity Almere Randstad

Bij SportCity Almere Randstad ben je altijd welkom: of je nu op zoek bent naar de gezelligheid van onze club, een duidelijk doel voor ogen hebt of gewoon lekker af en toe wil bewegen. We hebben een grote club waarbij alles ruim is opgezet. Je hebt dus lekker de ruimte om je oefeningen te doen. SportCity is een uitstekende plek om lekker sportief bezig te zijn. 

Inschrijving geopend!

Yes! Op zondag 22 oktober 2023 is het tijd voor de allereerste KLM Urban Trail Almere. Je kunt nu inschrijven!

Lees meer