Event info

KLM URBAN TRAIL ALMERE

De KLM Urban Trail Almere is een unieke loopervaring door de stad. Een bijzondere ontdekkingstocht waar sportiviteit, cultuur en architectuur samenkomen.

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt.

Let op! Deze pagina bevat informatie over de KLM Urban Trail Almere 2023. In aanloop naar het volgende evenement zal de website aangepast worden.

PROGRAMMA ZONDAG 22 OKTOBER

Tijd Activiteit
Vanaf 08:30 uur Evenemententerrein open (start muziek, nummers en running shirts afhalen, tassenafgifte open, catering open)
08:30 – 13:00 uur Gratis tassenafgifte op vertoon van startnummer
09:30 uur Startwave 1
09:45 uur Startwave 2
10:00 uur Startwave 3
10:15 uur Startwave 4
10:30 uur Startwave 5
12:30 uur +/- Finish laatste deelnemer

STARTNUMMER OPHALEN

Startnummers worden niet thuisgestuurd, maar kun je op de dag van het evenement ophalen op het evenemententerrein. Alle ingeschreven deelnemers ontvangen in de week van het evenement per e-mail hun startbewijs. Houd deze mail bij de hand (uitgeprint of smartphone) bij het ophalen van jouw startnummer.

Heb je deze e-mail niet ontvangen?
 Dan kan je je startnummer ook in je persoonlijke dashboard vinden en het hiermee ophalen. De link naar je persoonlijke dashboard vind je in de bevestigingsmail van de inschrijving. 

STARTEN IN WAVES

Om je in alle comfort door de straatjes, op trappen en door de gebouwen te laten lopen, vertrekken de deelnemers in waves.

  • Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke wave je wilt starten;
  • Wil je wijzigen van wave, dan kun je dit zelf aanpassen (mits de gewenste startwave nog niet is uitverkocht) via je persoonlijke dashboard. De link naar je persoonlijke dashboard vind je in de bevestigingsemail die je hebt ontvangen bij je inschrijving;
  • Wijzigen van wave kan tot twee weken voor het evenement, hierna is het niet meer mogelijk om in een andere wave te starten.

REIZEN

De start- en finishlocatie is dit jaar op de Esplanade. Hier kun je vanaf 08.30 uur o.a. jouw startnummer en bestelde shirt ophalen en tas achterlaten. Bij de finish ontvang je jouw verdiende medaille en een tasje met drinks & bites. Onze DJ en speaker zorgen voor een goede sfeer!

Plan je reis ruim van tevoren en gun jezelf genoeg tijd om op tijd te komen. Wij adviseren om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te reizen en gebruik te maken van de gratis tassenafgifte. Plan jouw reis op 9292.nl.

  • Station Almere Centrum ligt op 10 minuten loopafstand van de Esplanade (start- en finishlocatie).
  • Kom je met de fiets? Dan is er een gratis fietsenstalling onder de Esplanade (Esplanade 63).
  • Kom je met de auto? Dan zijn er genoeg parkeergarages in het centrum waar je de auto neer kan zetten.
    • Schippergarage (Brouwerstraat 3) - betaald parkeren
    • Flevogarage (Blekerstraat) - betaald parkeren

STARTLOCATIE